10 Kasım 2009 Salı

Esemen Köyü’nün sempatik ve sevecen 1928 doğumlu ihtiyar delikanlısı Ali Kılıç

Esemen Köyü'nün sempatik ve sevecen ihtiyar delikanlısı Ali Kılıç

Ali Kılıç Esemen Köyü'nün en yaşlılarından biri. 82 yaşında olan Kılıç çok sevecen ve sempatik davranışlarıyla hekesin saygısına layık biri. Esemen Köyü'ne gittiğimizde bizide çok sıcak bir şekilde karşıladı. Bizde Ali Dayımla beraber biraz nostaji birazda mizah yaşadık.

NASIL MI? İŞTE ESEMEN KÖYÜ'NÜN YOLCU BEKLEME YERİ Esemen Köyü'nün araç bekleme istasyonu. Buradan her türlü araç yolcu indirir bindirir. Burası aynı zamanda yolcu durağı.

Bekleme istasyonunda bekleyen Ali Dayının canlı bir ulaşım aracı (karakaçan)

Ali Dayı canlı ulaşım aracı karakaçana biniyor. Deeh !!! deyip gaza basıyor.

O DA NE !!! ALİ DAYIM ÇOK DİKKATLİ... BİRDEN FRENE BASIYOR... (ÇÜÜÜÜÜŞ)Ali Kılıç dedem trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine de çok uyan birisi. Bu yüzden başına hiç kaza gelmemiş. Ne o! Ali Dayım ileride bir trafik işareti görse gerek hemen frene basıyor (çüüüüüüş) diyor.

Ali Dayım belirtilen işaretin yanından aracını (karakaçanını) çarpmadan dikkatlice geçip evine gidiyor. Giderken de haydi çocuklar hoşçakalın demeyi ihmal etmiyor. Bizde Ali Dayıma bize bu güzel nostajiyi (sıla özlemin, hasreti) yaşattığı için tşekkür ediyor sağlıklı vede hep böyle neşeli günler geçirmesini diliyoruz. (Bizi mutlu ettin Ali Dayı hakkını helal et)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ömrüne berek Ali Dedem. Bize gerçekten sıla özlemini yaşattın. Allah sana sağlıklı uzun ömür versin.

Bilecik'ten ismail

ÜLKÜ KISKAÇ dedi ki...

Merhaba,


Ali Dayıma uzun sağlıklı ömür dilerim.

Ülkü Kıskaç